ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΙΝΑ Αίτημα για άσκηση δίωξης του Νηογνώμονα

 

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»

Αίτημα για άσκηση δίωξης του Νηογνώμονα

Αίτημα για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Ελληνικού Νηογνώμονα, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, για τον άδικο χαμό των 80 νεκρών  του πολύνεκρου ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ κατέθεσαν ο δικηγόρος Γ. Τρανταλίδης με το σκεπτικό ότι τα μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Νηογνώμονα ήταν υπεύθυνοι για τις επισκευές, τις μετασκευές που έγιναν στο πλοίο και γιατί έχουν εκδώσει τα πιστοποιητικά κλάσης του ΣΑΜΙΝΑ, ενώ όφειλαν να είχαν αποσύρει την κλάση του πλοίου.

Την ίδια στιγμή, στη συνέχεια της δίκης ο τεχνικός σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρείας ΗSW Αντ. Ματθαίου, όταν ρωτήθηκε από τον υποπλοίαρχο Αν. Ψυχογιό για τις επισκευές που είχε κάνει η εταιρεία στις προπέλες απάντησε, αφήνοντας του πάντες άφωνους ότι δεν ήταν σοβαρές εργασίες και δεν θέλουν την πιστοποίηση του Νηογνώμονα! Για το ίδιο θέμα ακόμα και ο επιθεωρητής του Νηογνώμονα Φρ. Τζαμτζής σε παρόμοια ερώτηση που  του είχε γίνει όταν είχε καταθέσει στο δικαστήριο, είχε απαντήσει, ότι θα έπρεπε να είχε ανακληθεί η κλάση του πλοίου! Και αυτό γιατί οι επισκευές ήταν πολύ σοβαρές σε ολόκληρο το σύστημα των ελίκων του πλοίου, χωρίς να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν από τον Νηογνώμονα και τον Κλάδο Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων.

Με την κατάθεση αυτή ολοκληρώθηκε ο «κύκλος» των μαρτύρων υπεράσπισης και από αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων.